Personal Data Protection Notice

ELKEN GLOBAL SDN BHD
PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE

Date: 23/04/2019

The Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as the "Act"), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to Elken Global Sdn. Bhd. (hereinafter referred to as "BP", "our", "us" or "we"). For the purpose of this written notice, the terms "personal data" and "processing" shall have the meaning prescribed in the Act.

  1. This written notice serves to inform you that your personal data is being processed by or on behalf of BP and your personal data was, or may be collected in the future, from the information you have provided us in the Rental Plan Application Form, Warranty Card, Service Bill, Invoice and any other BP documents. Your personal data may be disclosed to our related corporations, agents, dealers and/or service providers for any of the purposes specified herein below.
  2. The personal data, which may include but not limited to your name, contact number, address and other information is being processed and will likely continue to be processed by us for the following purposes:-
    1. to process your application;
    2. to process and follow-up with your installation, warranty and maintenance services;
    3. to administer your payment, benefits and/or rental facilities;
    4. to conduct credit /trade checks on you where applicable (including but without limitation to carry out credit assessment, credit monitoring, review, reporting, debt recovery and so forth)
    5. to contact you and respond to your inquiries;
    6. to conduct our internal activities including but not limited to audit and feedback purposes;
    7. to provide you with information relating to our products and services;
    8. to share with other entities within Elken Group of Companies (“Other Entities”) and subject to your consent, you may receive marketing communication from us or from Other Entities about products and services that may be of interest to you. If you no longer wish to receive the same, please notify us to withdraw your consent;
    9. for market and service quality surveys;
    10. to comply with applicable laws, assisting with any governmental authorities;
    11. other purposes, directly or indirectly relating to any of the above and BP activities.(hereinafter collectively referred to as the "Purposes")
    If you fail to supply to us the personal data or if you subsequently withdraw your consent for us to process the same, we may not be able to process your personal data for all of the Purposes.
  3. Whilst we strive to keep your information or data accurately recorded, you are responsible for ensuring that the personal data you provide us is accurate, complete, not misleading and up-to-date. If you wish to request for access or correction of your personal data and/or limit the processing of your personal data, or make any enquiries in respect of your personal data, please contact:-
    Contact Customer Service Representative
    Telephone No. +60379859377
    Fax No. +60379807585
    E-mail address info@biopure2u.com
    We reserve the right to charge a fee for data access request. We may refuse to comply with your request for access or correction to your personal data under the Act and if we refuse to comply with such request, we will inform you of our refusal and reason for our refusal.
  4. In the event of any inconsistency between the English, Bahasa Malaysia and Chinese versions of this notice, the English version shall prevail.

ELKEN GLOBAL SDN BHD
个人资料保护通知书

日期: 23/04/2019

2010年个人资料保护法令(以下简称为"法令"),适用于Elken Global Sdn. Bhd.(以下称简为"BP","我们的","我们"), 并规范其在商业交易程序中的个人资料的使用及处理。本书面通知书內的相关术语, 如"个人资料"及"处理" 具有该法令所规定的含义。

  1. 本通知书旨在通知您,有关您向我们提供的个人资料,目前已交由BP或由BP代表处理中,而您的个人资料已经或将来可能不时被我们收集乃源自于您先前在租赁申请表格、保用卡、服务单据、发货单及任何其他BP文件中所提供的。您的个人资料或可能透露给我们相关的企业、代理商、经销商及/或服务供应商,作为以下所阐明之特定用途。
  2. 我们处理的个人资料,可能概括但却不限于您的姓名、联络电话、地址及其他正在处理中的资料,而这资料将继续交由我们处理,以供以下用途:
    1. 处理您的申请;
    2. 处理及跟进您的安装,保用及维修服务;
    3. 管理您的付款、利益及/或租赁设施;
    4. 进行您的信用/检查 (包括但不限于信用评估、信贷监督、审查、报告、债务追偿等);
    5. 针对您的查询作出回应;
    6. 执行我们的内部活动包括但不限于稽查、回应、投诉之用途;
    7. 提供您我们的产品和服务之相关资料;
    8. 与爱康集团公司内的其他实体分享您的信息(“其他实体”)。经您的同意,您可能收到我们或其他实体的市场通信或您感兴趣的其他产品和服务。若您不再希望收到相关信息,请通知我们撤销您的同意;
    9. 作为市场及服务素质的问卷调查;
    10. 履行法律所规定的义务,协助任何政府主管部门的调查;
    11. 任何与上述及BP活动有直接或间接关系的其他用途。(以下统称为 "用途")
    倘若您无法提供我们个人资料,或是您其后撤回您的同意,可能导致我们无法就上所述的任何用途来处理您的个人资料。
  3. 尽管我们竭力保持您的资料或信息记录的准确性,您有责任确保您所提供的个人资料是准确、完整、不误导性以及最新的。倘若您欲查询或更正您的个人资料及/或限制你的个人资料的权限,或询问任何有关您的个人资料,请联络:-
    职位 客户服务代表
    电话号码: +60379859377
    传真号码: +60379807585
    电邮地址: info@biopure2u.com
    就您提出存取或更正您的个人资料,及/或更改您的个人资料的权限,或要求查询您的个人资料,我们保留向您征收费用的权利。在有关法令下,我们有权力拒绝执行您欲查询或更正个人资料的要求;而倘若我们拒绝执行相关要求,我们将通知您申请被拒绝的理由。
  4. 倘若英文、马来文和中文版的通告内容有不相符之处,一切将以英文版适用为准。

ELKEN GLOBAL SDN BHD
NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

Tarikh: 23/04/2019

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (kemudian daripada ini dirujuk sebagai "Akta"), yang mengawal pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial, yang berkaitan dengan Elken Global Sdn. Bhd. (kemudian daripada ini dirujuk sebagai "BP", "kita" atau "kami"). Untuk tujuan notis bertulis ini, istilah "data peribadi" dan "pemprosesan" akan membawa maksud yang ditetapkan di dalam Akta.

  1. Notis bertulis ini bertindak untuk memaklumkan anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak BP dan data peribadi anda telah, atau mungkin dikumpul pada masa depan, daripada maklumat yang anda bekalkan kepada kami dalam Borang Permohonan Pelan Sewaan, Kad Jaminan, Bil Perkhidmatan, Invois dan dokumen-dokumen BP yang lain. Data peribadi anda mungkin akan didedahkan kepada syarikat-syarikat berkaitan, agen, dealer dan/atau pembekal perkhidmatan kami untuk sebarang tujuan yang dinyatakan di bawah.
  2. Data peribadi yang kami proses dan mungkin akan terus memproses boleh termasuk dan tidak terhad kepada nama, nombor telefon, umur, alamat serta maklumat lain anda untuk tujuan-tujuan yang berikut:-
    1. memproses permohonan anda;
    2. memproses dan membuat susulan tentang penyelenggaraan dan jaminan perkhidmatan;
    3. memproses pembayaran, faedah dan/atau kemudahan sewaan anda;
    4. menjalankan pemeriksaan kredit/perdagangan terhadap anda (termasuk tetapi tidak terhad untuk menjalankan penilaian dan pemantauan kredit, pengajian, pelaporan, pemulihan hutang dan sebagainya);
    5. menghubungi dan membalas sebarang pertanyaan anda;
    6. memproses untuk aktiviti-aktiviti dalaman termasuk tetapi tidak terhad kepada tujuan audit dan maklum balas;
    7. membekalkan maklumat-maklumat kepada anda tentang produk-produk dan perkhidmatan kami;
    8. untuk berkongsi dengan entity-entiti lain dalam Kumpulan Syarikat Elken ("Entiti-Entiti Lain") dan tertakluk kepada persetujuan anda, anda mungkin menerima komunikasi pemasaran dari kami atau dari Entiti-Entiti Lain mengenai produk dan perkhidmatan yang mungkin anda minati. Jika anda tidak ingin untuk menerima yang sama, sila maklumkan kepada kami untuk menarik balik persetujuan anda;
    9. untuk tujuan pemasaran dan tinjauan tentang kualiti servis;
    10. menunaikan obligasi yang dikehendaki di bawah undang-undang yang berkaitan dan membantu mana-mana pihak berkuasa kerajaan;
    11. lain-lain tujuan, berkaitan secara langsung atau tidak langsung dengan mana-mana tujuan yang dinyatakan di atas serta aktiviti-aktiviti BP. (kemudian daripada ini secara kolektifnya dirujuk sebagai "Tujuan-tujuan")
    Jika anda gagal membekalkan data peribadi kepada kami atau kemudiannya menarik balik kebenaran untuk kami memproses data peribadi, kita mungkin tidak dapat memproses data peribadi anda untuk Tujuan-tujuan tersebut.
  3. Walaupun kami berusaha menyimpan dan memastikan maklumat atau data anda direkodkan dengan betul, anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda bekalkan kepada kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini. Jika anda ingin meminta akses dan membuat pembetulan terhadap data peribadi anda dan/atau untuk mengehadkan pemprosesan data peribadi anda, atau membuat sebarang pertanyaan berkaitan dengan data peribadi anda, sila hubungi:-
    Hubungi Wakil Perkhidmatan Pelanggan
    No. Telefon +60379859377
    No. Faks +60379807585
    Alamat e-mel info@biopure2u.com
    Kami berhak untuk mengenakan yuran bagi mengakses data. Kami mungkin menolak permintaan anda untuk mengakses atau membuat pembetulan pada data peribadi anda di bawah Akta ini, dan jika kami menolak permintaan seperti ini, kami akan memaklumkan anda tentang sebab-sebab penolakan kami.
  4. Sekiranya berlaku percanggahan antara versi Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia dan Bahasa Cina bagi notis ini, maka versi Bahasa Inggeris akan dirujuk dan diguna pakai.